Loading... Please wait...Категории

Бюлетин новини


Годината на ТИГЪРА - как да я посрещнем

Годината на ТИГЪРА - как да я посрещнем


Годината на Тигъра – 2010, трябва да бъде посрещната подобаващо, за да ни върви през всичките 12 месеца. При посрещането й на масата трябва да присъстват жълти, пурпурни или раирани свещи, според китайския хороскоп. На масата трябва да се сервират всевъзможни меса, а за вегетарианците – соеви късчета, които са заместител на месото.

Добре е да приготвите месо на грил, с пъстра гарнитура от зеленчуци в ярки цветове.Напитките е препоръчително да са в жълти, червени и кехлибарени тоналности, за безалкохолно са идеални портокаловият и мандариновият сок.

Избягвайте напиването на Нова година, защото ще заприличате на заклетите врагове на Тигъра – Маймуните. Малко пред полунощ спрете музиката и пейте – солово или в хор. На масата трябва да има възможно най-много видове ястия, за да бъде годината пълна. Масата трябва да се разположи в средата на стаята, а върху нея да има метална купа с жълти плодове.

В стаите е препоръчително да има декорации от метал, по възможност благороден. Сребърни чаши, рог, поръбен с метал, каквато и да е украса, в която присъства метал. На елхата трябва да има поне една-две играчки, приготвени саморъчно. Когато ги закачате на елхата, пожелайтне си нещо и той ще се сбъдне в рамките на следващата година.

Как да посрещнем годината на Тигъра, за да ни върви
Снимка: Grad.bg

Дрехите също изискват нещо тигърско. Те трябва да са раирани, хубаво е да присъства жълтият цвят. Аксесоарите и бижутата – само от естествени камъни и метал. Не трябва да се комбинират повече от два различни метала при бижутата. От декоративните елементи върху дрехите за предпочитане е естествената кожа. Най-хубаво е, ако можете да посрещнете Новата година в нови дрехи.