Loading... Please wait...Категории

Бюлетин новини


ПОДАРЪЦИТЕ ГОВОРЯТ...

ПОДАРЪЦИТЕ ГОВОРЯТ...

Какъв празник ще е, ако няма кутии с подаръци?...

ПОДАРЪЦИТЕ ГОВОРЯТ...
текст Мина УЗАНИЧЕВА

Често обаче, отваряйки опаковките, оставаме разочаровани от съдържанието им.

Замисляли ли сте се защо някои хора винаги улучват в целта, когато ви поднасят нещо, а други все не намират правилния път? Отговорът е, че човек обикновено избира подарък според характера си.

По това, което получаваме на празника, можем да преценим както хората, които са ни го поднесли,така и отношението им към нас.

Предлагаме ви няколко примера. Те ще ви помогнат да четете по-лесно какво ви казват подаръците за хората, които са около вас.


Това, за което винаги сте мечтали
Рядко се случва да получим нещо, пред което да ахнем. Но подобни мигове са незабравими. Един красив, стилен, изискан подарък е в състояние да ни накара да заобичаме човека, който ни го е поднесъл. Хората, които ни ги правят, обикновено са внимателни слушатели, умеят да наблюдават събеседниците си и да проникват в техните характери. Затова, когато се наложи да им подарят нещо, те знаят с какво ще предизвикат най-голяма радост. Но не се заблуждавайте! Идеалният подарък не винаги е знак за обич и уважение. Възможно е човекът, който ви го поднася, да ви е проучил така отблизо с цел да ви спечели и да ви използва с определена цел. Затова не бързайте да му се доверявате! По-добре го проучете също толкова добре, колкото той – вас.


Това, от което винаги сте имали нужда
Прахосмукачка, печка, миксер? Не, благодаря! Така биха реагирали повечето дами. Ако получат нещо подобно за Коледа, едва ли биха благодарили много горещо. Още на другия ден обаче ще установят колко е полезна новата им придобивка и как рязко е съкратила времето, прекарано в неприятни домакински задължения, за да увеличи минутите, отделени за забавление. Скоро нежеланият подарък ще се превърне в любима вещ и няма да могат да си представят как са живели без него. Такива подаръци обикновено избират най-близките хора. Тези, които отлично знаят от какво имате нужда, за да улесните ежедневието си и да се чувствате добре всеки ден, не само на празника. Те подхождат практично към нещата. Вероятно с тях не изживявате най-романтичните си мигове, но със сигурност са хората, на които винаги можете да разчитате.


Мечтаният подарък, но само за този, който го е избрал
Ако приятелка ви подари парфюма, за който от месеци натяква, че иска да си купи, това е вид сбъдване на нейното собствено желание чрез вас. Избрала е натрапчив и тежък аромат, нищо, че винаги подчертавате, че харесвате леките цитрусови ухания. Или ви носи огромен фикус, след като още преди месец изхвърлихте последната саксия и заявихте ясно, че повече няма да гледате цветя, които и без това винаги умират. Тя просто не е обърнала внимание. Хората, които подаряват това, което самите те искат да получат, обикновено са себични, твърде вгледани в себе си и незабелязващи околните. Често зачитат само собственото си мнение и проявяват липса на толерантност и уважение към тези, които не са като тях. А може би искат да ви превърнат в свое копие? Дори да си изкарвате приятно заедно, по-добре не ги допускайте твърде близо до себе си.


Подарък – емоция
Някои хора предпочитат вместо предмети да подаряват емоции. Това може да е посещение в луксозен spa салон, среднощна серенада, билети за концерт или неочаквана разходка с лимузина, в която се сервира розово шампанско. Ако имате такива приятели, вероятно те са романтици с много богато въображение, които истински държат на празника и искат този ден да е различен от всички останали. Да се запомни и да ви кара да се усмихвате дълго след като е отминал. За тях важи правилото, че всичко на този свят отминава освен спомените. Затова най-важното е да се трупат хубави преживявания, от които да остават невероятни спомени.


Нещо за пиене или хапване
Обикновено са взети в последния момент с цел “отбиване на номера“. Освен, разбира се, ако не става въпрос за колекционерски серии или уникална бутилка от 1787 година, купена на търг специално за вас (за справка вижте BEAUTY Цифри на стр. 122). Добро вино и скъпи бонбони са впечатляващи, когато са поднесени при покана за вечеря. Но за специален случай като Коледа означават, че човекът или е търсил начин да се измъкне от положението с възможно най-малко разходи, или не му се е обикаляло по магазините и затова се е отбил в най-близкия супермаркет. При всички случаи той не държи на вас особено много или просто мисли, че сте му в кърпа вързани и затова не се опитва да ви впечатли.
www.beauty.bg


Bookmark and Share