Loading... Please wait...Категории

Бюлетин новини


Подарък - Опаковане

Как да опаковаме подаръкПървото нещо, което възприема получателят на подаръка е опаковката му. Правилното опаковане на подаръка е важно нещо и разбира се зависи от съдържанието, от повода, от пола и възрастта на получателя и др. Оригиналната опаковка може да подсили ефекта от разкошния подарък или да превърне връчването на простичък сувенир в незабравимо събитие.
Наближава Св.Валентин...зарадвайте милото с нещо красиво и оригинално, опаковано от вас самите.
Ето няколко лесни и интересни начина за опаковка на подаръци:

Кесийка

Ако ви се налага да опаковате предмет с неправилна форма можете да изберете опаковка във вид на кесийка. За целта ви трябва мека хартия.
Поставете предмета върху разгънатия лист хартия. След това внимателно навийте хартията заедно с подаръка в нея на руло. Прегънете рулото на две, така че краищата да са равни. После вържете краищата с тънка връвчица. На финала украсете с някакво декоративно шнурче.

ИзображениеКутия - цвете

Най-лесно се опакова кутия. Разбира се можете просто да увиете кутията с красива хартия и да и сложите украса, но сега ще видите един атрактивен начин за опаковане на кутия с цвете от самата опаковка. За целта ще ви трябват два листа лъскава опаковачна хартия (фолио) с различен цвят. Поставете кутията вържу единия лист хартия (този, с който ще е основният цвят на опаковката) След това внимателно прегънете краищата и загърнете кутията, като оставите дългите страни на листа свободни. Съберете дългите страни на фолиото към центъра на кутията, като придържате с ръка. После вържете с лентичка. Вземете широка лента от фолиото с различен цвят. Прокарайте лентата под кутията и вържете краищата в центъра заедно с предишните. След това, отрежете равно всички краища. Разтворете стърчащите отрязъци, за да се вижда сребристата им страна и ще получите опаковка с красиво цвете в центъра на кутията.

ИзображениеТрадиционен вариант

Поставете кутията върху листа с фолиото. Отрежете парче, колкото ви е необходимо. Като правило дългата страна на парчето фолио трябва да покрива 2/3 от височината на кутията (1), а основната част – 3/4 (2) След това прегънете дългите страни на на 1 см и прикрепете към тях тънка лента двойно залепващ скоч. Увийте плътно кутията и залепете. След това внимателно прегънете късите страни под формата на триъгълници (6) Отново подгънете на 1 см и добавете двойно залепващ скоч. Залепете краищата плътно към кутията и сте готови с традиционната опаковка.

ИзображениеОстава да и добавите някакво цвете за украса или панделка. Разбира се можете да си купите готова украса, но доста по приятно е да си я направите сами. Ето един начин за направата на цвете от готова лента:
Прегънете лентата 8 пъти. Ширината на сгъвката трябва да е колкото щирината на кутията или малко по малка от нея.
Сгънете свитъка на две. Отрежете ъгълчетата (2), така че като разгънете изрязаните страни да са в средата на свитъка (3)
Привържете с тънка лентичка всички сгъвки през средата. Хванете свободните краища с една ръка (4) и разпределете (5)

ИзображениеОпаковка на бутилка

Този вид опаковка е подходящ за подарък на мъж, особено в случаите когато подаракът е бутилка.
Започваме с обвиването на бутилката с хартия. Залепяме краищата с двоен скоч тук-там. След това внимателно оформяме дъното (2)
Краищата на хартията във върха изрязваме равно (3) След това прегъваме хартията 3 пъти на по 1см в едната страна (4)
После направете на около 1/3 от ширината на двете страни (5) Прегънете назад ъглите на разрезите и ги укрепете с помощта на лепило или двоен скоч (6) Сега ще разгънем горната част на хартията и ще прибавим към нея тънка лентичка (7) и отново сгъваме.
После прегъваме късите страни на хартията заедно с лентичката под формата на триъгълник (8) и се получава якичка.
Вече можем да вържем лентичката като вратовръзка и ще имаме една интересна, красива и атрактивна опаковка.

Изображение

подаръци за рожден ден, подаръци, сватба, gsм подаръци, за мъже, подарък, сувенири, бижута, бизнес подаръци, луксозни подаръци, swarovski, уникати, подаръци с бонус, подаръци,подаръци, готови решения, подарък, подарък за жена, подарък за мъж, За жени, подарък, За мъже, подарък, Бизнес подаръци, Романтични подаръци, Семейни подаръци, , Подаръци за Коледа, подарък Цвете, подарък, Парфюми - подарък!, Бижута,  аксесоари за вино, Подарък за дома, луксозни подаръци, маркови подаръци, Уникални подаръци,, Подаръци за деца, Подаръци за рожден ден, безплатна доставка на подаръци, оригинални подаръци, вип подаръци, Подаръци за  шеф, подарък, Настолни игри за подарък, Сватбени подаръци, Подаръци за ВЕЛИКДЕН, Готови решения, Вино аксесоари и пури, Офис подаръци, ВИП Подаръци, Подаръци за новородено, Подаръци , Подаръци на морска тема, Подаръци за колеги, Оригинални подаръци, Сувенири, Подаръци за

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}